Et år med personlig og faglig udvikling på skemaet

By:

Når de unge er ved at nå enden af folkeskolen, banker flere muligheder på døren. Man har brugt mange år af sit liv på folkeskoler indtil nu, og her har man chancen for at afslutte forløbet udenfor ens vante rammer og under nye forudsætninger.

Efterskoler tilbyder eleverne at afslutte deres skolegang med afgangseksamen på deres institution. Her kan man bruge det sidste år af ens første skoleforløb i et nyt fagligt fællesskab og under vinger af lærere, der er tilgængelige praktisk talt hele døgnet.

Udover et fokus på den faglige udvikling og sparring er et efterskoleophold stedet for personlig udvikling. De tilbyder et bredt spænd af linjefag, hvor de unge kan gøre en hobby til et talent. Hvis du eksempelvis elsker at spille guitar, skrive sange eller ønsker at øve dig på det musikalske, så kan du vælge en musikefterskole.

Et ligeværdigt fællesskab

Om du lige er begyndt at synge eller spille på et instrument, eller om du har gjort det i mange år, så byder musiklinjen dig velkommen med åbne arme. I samarbejde med dine venner på musiklinjen vil I skabe mindre koncerter og lave projekter med andre linjefag såsom dans og teater.

Den vigtigste præmis for efterskolelivet er, at alle elever og lærere er ligeværdige medlemmer af fællesskabet. Derfor har alle et fælles ansvar for, at det er rart at være på efterskolen.

Du vil modtage nogle kerneværdier under dit efterskoleophold, som du kan tage med ud i livet i fremtiden. Du vil få en større ansvarsforståelse, en bedre arbejdsmoral og venskaber, der kan holde hele livet.

Så hvis du har lyst til at tage afgangseksamen eller en tiende klasse på efterskole, så grib dit instrument og dig selv og undersøg mulighederne i dag.

Posted in: Efterskole